Welkom bij MijnAOV.com

De aanvraag van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hoeft niet ondoorzichtig en traag te zijn. Daarom biedt MijnAOV je inzicht in de informatie die nodig is en in het verloop van de beoordeling van je aanvraag.

Met MijnAOV blijf je continu op de hoogte van de stand van zaken.

Als je arbeidsongeschikt raakt, wil je zo snel mogelijk weer herstellen en alles doen wat je voorheen kon. De periode tijdens arbeidsongeschiktheid zit vol onzekerheden. Daarom vinden wij het belangrijk dat je je om één ding dan geen zorgen hoeft te maken: een vlotte afhandeling van je schademelding.

Blijf op de hoogte van je aanvraag en schadeclaim met MijnAOV!

Met MijnAOV.com houd je zelf zoveel mogelijk de regie over je aanvraag voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Snel en toch zorgvuldig. Met betere bescherming van je persoonsgegevens. Je hebt direct contact met de financieel adviseur en de verzekeraar via MijnAOV.com. Een online proces met persoonlijke aandacht. Door minder administratieve handelingen is er meer tijd voor jou! Tijdens het aanvraagproces en tijdens je herstel bij arbeidsongeschiktheid. Wij begeleiden je actief tijdens iedere stap in het proces, zodat je altijd weet je wat je kunt verwachten.

Altijd inzicht in je aanvraag of schadeclaim

Transparant, snel en veilig. Je persoonsgegevens zijn goed beschermd.

Stelt je in staat actief betrokken te zijn tijdens de schadebehandeling

Transparantie en inzicht bevordert het herstel en welbevinden

Levert een hogere tevredenheid op bij alle betrokkenen

Het MijnAOV proces

Je hebt contact met de financieel adviseur voor een offerte en krijgt een link naar MijnAOV.com voor de aanvraag

Je vult online de aanvraag en de medische verklaring in en verstuurt de complete aanvraag naar de verzekeraar

Je kunt online bijhouden hoe het staat met de aanvraag tot en met de acceptatie van de verzekering.

Word je arbeidsongeschikt? Dan kun je de schade online melden en heb je regelmatig contact met de verzekeraar over je herstel.

Wij staan voor je klaar

Tijdens de aanvraag van je verzekering, maar ook als je arbeidsongeschikt bent, vinden wij persoonlijk contact heel belangrijk. Zo sta je er niet alleen voor.

De financieel adviseur speelt een belangrijke rol in het aanvraagproces en zal adviseren over de mogelijkheden tot en met het moment waarop de verzekering is geaccepteerd.

Mocht je door arbeidsongeschiktheid een beroep moeten doen op je arbeidsongeschiktheidsverzekering, dan krijg je een persoonlijk aanspreekpunt. Je begeleider heeft niet alleen aandacht voor jouw (financiële) schade, maar ook voor de praktische gevolgen en alle vragen rondom je herstel.

We zorgen ervoor dat je regelmatig contact hebt met ons om de ontwikkelingen te bespreken. Uiteraard kun je ook altijd zelf contact opnemen wanneer je daar behoefte aan hebt.

 

Voor vragen aan Reaal over een arbeidsongeschiktheidsverzekering of over het invullen van je aanvraag of claimformulier, kun je een medewerker bereiken op

 

Heb je een technische vraag over MijnAOV of een probleem bij het registreren of inloggen? Dan kun je de helpdesk van MijnAOV bereiken op:

Klanten zijn tevreden

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat transparantie en betrokkenheid in onzekere situaties bijdraagt aan klanttevredenheid en welbevinden. Wij hebben deze inzichten verwerkt in MijnAOV.com en in onze contacten met onze gebruikers. Tijdens de aanvraag en bij het herstel na een schade.

Veel mensen hebben de positieve effecten van deze aanpak ervaren. Met MijnAOV.com kun jij dat nu ook.

Register something asd